We are upgrading this site on Friday 5 March commencing at 17:00 UTC and running until 20:00 UTC. During the maintenance window there will be several reboots and service interruptions so we strongly recommend that you don’t attempt to use the site during the maintenance window.
Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Alexanderplatz 1

D - 10178 Berlin

Map

Image Added

Photos

https://geant.box.com/v/sig-ciss

List of participants:

https://geant.box.com/v/sig-ciss

Blog post

https://blog.geant.org/2018/12/03/record-attendance-at-the-third-sig-ciss-cloudy-interoperable-software-stacks-meeting-in-berlin

***

Registration

(warning) Please register here: https://eventr.geant.org/events/2983

...

Please let Silvie Francisci (+44 7 402 452 918) know by 9th November if you like to come so that we secure the seat for you.

Agenda

...

If you would like to contribute or have any questions for Steering Committee and Silvie Francisci (GÉANT), please contact sigcissadmin@lists.geant.org

08.30-09.00 (GMT+1)Arrivals, greetings, coffee...30 min
09.00-09.15

Introduction to SIG-CISS, agenda

SIG-CISS Steering Committee & Silvie Francisci, GÉANT

15 min
09.15-10.00

Update on Open Stack Operators (OSO) group (slides)

Simon Leinen, SWITCH

45 min
10:00-10:30

Bridging the gap between usb sticks, attachments and seamless collaboration

Christian Schmitz, Owncloud

30 min
10.30-11.00

GDPR and the challenges in the cloud

Magdalena Rzaca, GÉANT

30 min11.00-12.00

Options for SIG-CISS in terms of EC support for CS3 and Sync&Share

Hendrik Ike, GÉANT

60 30 min
12:11.00-12:30.00

CS3 2019: Programme Development, SIG-CISS & Strategic Directions

Jakub T. Mościcki, CERN

60 min
12:00-12:30

Discussion panel: Liason between SIG-CISS and CS3

30 min
12.30-13.15Lunch45 min
13.15-14.45

Update on new cloud activity in new GN project phase (GN4-3) <closed session>

Andres Steijaert, SURFnet

90 min
14:45-15:00Coffee break15 min
15.00-15.30

Rally and Tempest. Experiences with automated testing against your OpenStack deployment.

Kalle Happonen, CSC

30 min
15.30-16:00

Evolution of federated storage: datalakes and beyond 

Xavier Espinal, CERN

30 min
16:00-16:30Discussion panel: What is the impact on the local market within the NRENs.role of the NRENs and their participation in cloud initiatives?30 min

16:30-16.45

Coffee15 min

16:45-17.00

17:00-18:00

Formal closure

Further discussion

15 min

60 min

Presentations

Please upload the presentations here:

Attachments


AV Info and Remote Participation

Advanced Tables - Attachment Table

Presentations

Please upload the presentations here:

Attachments

You are invited to a DFNconf Meeting:           

-------------------------------------                               

Meeting Room Name: Meeting                      

Meeting Room Number: 97957603

 

In order to join the meeting you can select one of the alternatives:

 

1. With your Browser under Windows, MacOS, Linux:

   https://conf.dfn.de/webapp/?conference=97957603

  1. Then select Video or Audio and then just Join, no PIN is needed.
  2. If you have technical difficulties, try to use the link again and open it in a different tab/window

2. With a SIP/H.323 room system or SIP/H.323 software client:

   H.323: 004910097957603

   SIP:   97957603@conf.dfn.de

   3. With a telephone (audio only):

   Call 0049 30 200 97957603

4. Via Skype/Skype for Business:

   97957603@vc.dfn.de

5. Using a mobile smart phone.

   You have to install the Pexip App beforehand:

     Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pexip.infinityconnect

     iOS:     https://itunes.apple.com/us/app/pexip-infinity-connect/id1195088102

   Please Enter:

   97957603@conf.dfn.de

  Please wait for your host to join the meeting room.

 

See our Privacy Policy to learn about your personal data and all your

related rights and obligations: https://www.conf.dfn.de/datenschutz