Page tree

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

...

Topics (draft)


ItemTopicTime duration (hours)Presenter
1.Update on Open Stack Operators (OSO) group1Simon L.
2.Collaborative cloud solutions and the opportunities and risks in hybrid cloud services1Karl M./CSPs
3Investigate opportunities to develop a standard, IPv6 optimized, Ubuntu image with appropriate licenses to be shared across the community1Kalle Happonen
4Identity management integration (situation after AARC project)1GEANT
5GDPR and the challenges in the cloud (NRENs, Dev, CSP) - legal advisors (GEANT/CSP)1legal advisors (GEANT/CSP)
6.Hendrik's update on options to represent NREN cloud capabilities towards EC etc.1Hendrik Ike
7.Progress on CERN's Data Lakes project0.5CERN? Xavi or others
8Update on new cloud activity in new GN project phase1Andres Steijaert (remote)/Karl?


Agenda (draft)


08.30-09.00Arrivals, greetings, coffee...30 min
09.00-09.15

Introduction to SIG-CISS, agenda

SIG-CISS Steering Committee & Silvie Francisci, GÉANT

15 min
09.15-10.00

Update on Open Stack Operators (OSO) group

Simon Leinen, SWITCH

45 min
10.00-11.00

Collaborative cloud solutions and the opportunities and risks in hybrid cloud services

Karl M./CSPs

60 min
11.00-11.30

GDPR and the challenges in the cloud (NRENs, Dev, CSP) - legal advisors (GEANT/CSP)


legal advisors (GEANT/CSP)
30 min
11.30-12.30

Hendrik's update on options to represent NREN cloud capabilities towards EC etc.

Hendrik Ike

60 min
12.30-13.30Lunch60 min
13.30-14.30

Investigate opportunities to develop a standard, IPv6 optimized, Ubuntu image with appropriate licenses to be shared across the community

Kalle Happonen, FUNET

60 min
14.30-15:30

Progress on CERN's Data Lakes project

CERN? Xavi Xavier Espinal, CERN-ITor others?

60 min
15.30-16.00Coffee30 min
16.00-17.00

Update on new cloud activity in new GN project phase

Andres Steijaert (remote)/Karl?

60 min
17.00-18.00

Open discussion, AOB

Dinner?

60 min

...