Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 36 Next »

Date and venue

Friday starting at 08:30

DFN office

Alexanderplatz 1

D - 10178 Berlin

Map

Registration

(warning) Please register here: https://eventr.geant.org/events/2983

Travel&Hotel&Meals

  • How to get to DFN office by car, plane, train or public transport you find here: https://www.dfn.de/en/contact/berlin/
  • A recommended hotel in the area is "Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz Hotel": https://www.parkinn.com/hotel-berlin
  • Lunch will be provided in the form of sandwiches, optionally at the nearby area at own cost. Dinner reservation details will be added.

Agenda (preliminary)

If you would like contribute or have any questions for Steering Committee and Silvie Francisci (GÉANT), please contact sigcissadmin@lists.geant.org

Time zone: Berlin - GMT+1

08.30-09.00Arrivals, greetings, coffee...30 min
09.00-09.15

Introduction to SIG-CISS, agenda

SIG-CISS Steering Committee & Silvie Francisci, GÉANT

15 min
09.15-10.00

Update on Open Stack Operators (OSO) group

Simon Leinen, SWITCH

45 min
10.00-11.00

Collaborative cloud solutions and the opportunities and risks in hybrid cloud services

Karl Meyer, GÉANT

60 min
11.00-11.30

GDPR and the challenges in the cloud

Magdalena Rzaca, GÉANT

CCSPs <TBC>

30 min
11.30-12.30

Options for SIG-CISS in terms of EC support for CS3 and Sync&Share

Hendrik Ike, GÉANT

60 min
12.30-13.15Lunch45 min
13.15-14.45

Update on new cloud activity in new GN project phase (GN4-3)

Andres Steijaert, SURFnet

90 min
14:45-15:00Coffee break15 min
15.00-15.30

Rally and Tempest. Experiences with automated testing against your OpenStack deployment.

Kalle Happonen, CSC

30 min
15.30-16:00

Evolution of federated storage: datalakes and beyond 

Xavier Espinal, CERN

30 min
16:30-17:00Discussion

17.00-17.15

Coffee15 min

17.15-17.30

17:30

Closing the meeting

Dinner

 min

Presentations

Please upload the presentations here:

https://geant.box.com/s/56w624zccjqb4awap8zmp2uma7ylbvbt

AV Info and Remote Participation

Details will be added.

Reference

https://www.openstack.org/summit/berlin-2018/

2nd SIG-CISS meeting

https://sandstorm.cloud.switch.ch/grain/Yvp5cGPkhtxPb9pgHYpqpk


  • No labels