Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 64 Next »

Date and venue

Friday starting at 08:30

DFN office

Alexanderplatz 1

D - 10178 Berlin

Map

Registration

(warning) Please register here: https://eventr.geant.org/events/2983

Travel&Hotel&Meals

Dinner on Thursday 15th November (an evening before the event)

We hope you would like to join us at Brauhaus Lemke am Alex, on Thursday 15th November at 19:30. https://en.lemke.berlin/am_alex/

Please let Silvie Francisci (+44 7 402 452 918) know by 9th November if you like to come so that we secure the seat for you.

Agenda (preliminary)

If you would like contribute or have any questions for Steering Committee and Silvie Francisci (GÉANT), please contact sigcissadmin@lists.geant.org

08.30-09.00 (GMT+1)Arrivals, greetings, coffee...30 min
09.00-09.15

Introduction to SIG-CISS, agenda

SIG-CISS Steering Committee & Silvie Francisci, GÉANT

15 min
09.15-10.00

Update on Open Stack Operators (OSO) group

Simon Leinen, SWITCH

45 min
10:00-10:30

Bridging the gap between usb sticks, attachments and seamless collaboration

Christian Schmitz, Owncloud

30 min
10.30-11.00

GDPR and the challenges in the cloud

Magdalena Rzaca, GÉANT

30 min
11.00-12.00

Options for SIG-CISS in terms of EC support for CS3 and Sync&Share

Hendrik Ike, GÉANT

60 min
12:00-12:30

CS3 2019: Programme Development, SIG-CISS & Strategic Directions

Jakub T. Mościcki, CERN

30 min
12.30-13.15Lunch45 min
13.15-14.45

Update on new cloud activity in new GN project phase (GN4-3)

Andres Steijaert, SURFnet

90 min
14:45-15:00Coffee break15 min
15.00-15.30

Rally and Tempest. Experiences with automated testing against your OpenStack deployment.

Kalle Happonen, CSC

30 min
15.30-16:00

Evolution of federated storage: datalakes and beyond 

Xavier Espinal, CERN

30 min
16:00-16:30What is the impact on the local market within the NRENs.30 min

16:30-16.45

Coffee15 min

16:45-17.00

17:00-18:00

Formal closure

Further discussion

15 min

60 min

AV Info and Remote Participation

File Size Creator Created Comment

001.jpg

1264387

Silvie Francisci

Nov 30, 2018 12:54  

Clouds @ SIG-CISS, Andres Steijaert.pdf

10348766

Silvie Francisci

Nov 16, 2018 17:11  

Hendrik_Ike_SIG-CISS support.pptx

4307756

Silvie Francisci

Nov 16, 2018 00:01  

Kalle Happonen_2018-11-16-rally.pdf

852670

Silvie Francisci

Nov 15, 2018 16:11  

Kuba Moscicki_2018-11-16-SIG-CISS-CS3.pdf

11966836

Silvie Francisci

Nov 16, 2018 17:17  

XavierEspinal-FederatedStorageEvolution-GEANT-SIG-CISS-Berlin-v1.3.pdf

11265618

Silvie Francisci

Nov 16, 2018 00:01  

oso-update.pptx

1739674

Simon Leinen

Nov 16, 2018 09:06  

Presentations

Please upload the presentations here:

No files shared here yet.


  • No labels